Acht van Bladel

Nederlands oudste klassieker voor junioren
30 juni, 1 en 2 juli 2023
output-onlinepngtools (5)

Acht van Bladel

Nederlands oudste klassieker voor junioren
30 juni, 1 en 2 juli 2023
output-onlinepngtools (5)

Acht van Bladel

output-onlinepngtools (6)
Logo_Kleur
June 30th, July 1st and July 2nd 2023

Menu

Stichting Wielerevenementen en ’t Nekkermenneke slaan handen in elkaar

MTB-tocht met glas Kwaremont als beloning  

Wielerliefhebbers kennen de Kwaremont allemaal. De stevige puist in de Vlaamse Ardennen, geplaveid met kasseien, is in de Ronde van Vlaanderen een onvervalste scherprechter. En in meer grote wielerkoersen. Kwaremont is echter óók een biermerk en dat biermerk profileert zich graag met wielrennen. Bij fietsen hoort een Kwaremont!

Het biermerk sponsort dan ook bij voorkeur fietswedstrijden en -tochten. Dat wetende organiseerde Willem van Steensel van Eeterij ’t Nekkermenneke uit Bladel al twee keer een MTB-tocht met een glas Kwaremont als beloning. Stichting Wielerevenementen ’t Snelle Wiel liep ook al een paar jaar rond met de wens om een MTB-tocht te organiseren, maar wilde Willem niet in de wielen rijden. Onder het genot van een glaasje Kwaremont werd dit voorjaar besloten om de handen ineen te slaan en dat resulteerde in een MTB-tocht die op zondag 17 oktober het levenslicht gaat zien.

Hans Dorscheidt, voorzitter van de Stichting Wielerevenementen ’t Snelle Wiel, is blij met de samenwerking. ‘Toen we twee jaar geleden op zoek moesten naar een nieuwe start- en finishplaats voor onze fietsvierdaagse, zijn we bij Willem uitgekomen. De samenwerking is een succes. De deelnemers aan de fietsvierdaagse waren alleen maar positief. ‘t Nekkermenneke is mooi gelegen, er is voldoende ruimte om fietsen te parkeren en na afloop kan er nog iets genuttigd worden op het terras of in het restaurant.

Het is de bedoeling dat de fietsers die op 17 oktober meedoen aan de tocht, ook nog even blijven hangen om in elk geval het GRATIS glas Kwaremont te nuttigen.

Gevarieerd parcours

Dat biertje hebben ze dan ook wel verdiend. De deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: 30 of 50 kilometer. Beide tochten zijn uitgezet door Bjarne Maton, onlangs zelf nog derde op het NK funklasse MTB in Sittard. Graag had Bjarne de renners ook van de ‘gebaande’ paden willen voeren, maar als gevolg van coronaregels heeft Staatsbosbeheer dat verboden. Er is daarom uitgeweken naar paden die op gemeentelijke grond liggen. Desalniettemin mogen de deelnemers rekenen op een gevarieerd parcours.

De deelnemers betalen 5 euro aan startgeld. Daarvoor krijgen ze een uitgepijlde route en een glas Kwaremont. De Stichting Wielerevenementen hoopt aan de MTB-tocht wat centjes over te houden om in juni de Internationale Acht van Bladel voor junioren weer op touw te kunnen zetten. ‘Daarmee is toch een fors bedrag gemoeid’, aldus Hans Dorscheidt. ‘Natuurlijk halen we dat voor een deel bij sponsors, maar het andere deel moeten we zelf bij elkaar scharrelen. Dat doen we met de fietsvierdaagse en in het verleden met de zesdaagse op rollers, maar de animo daarvoor liep de laatste jaren zo erg terug dat we daarmee zijn gestopt.’

Inschrijven voor de MTB-tocht van 17 oktober kan tussen half negen en half elf bij ’t Nekkermenneke, Groot Terkooyen 6 in Bladel. Het rustpunt is gesitueerd bij de Kleine Cirkel in Reusel.

Meer informatie vind je op de website: www.kwaremontmtb.nl

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email