Logo STG FC

71ste Acht van Bladel

Nederlands oudste klassieker voor junioren
25-26-27 juni 2021

Voorwoord Burgemeester “70e Acht van Bladel”

Tijdens mijn eerste weken als burgemeester van de gemeente Bladel werd ik bijgepraat over alle belangrijke ‘Blaalse’ dossiers, de historie van de kernen en de mooie evenementen die hier georganiseerd worden.

Ik was onder de indruk van de enorme mijlpaal die Het Snelle Wiel dit jaar met de Acht van Bladel bereikt. Want de wielerronde wordt in 2019 al voor de 70e keer gereden. Daarmee mag je de Acht van Bladel een monument in de wielersport noemen. Het is met recht een evenement om te koesteren en trots op te zijn.

Zelf ben ik geen wielrenner, maar ik heb wel altijd iets met fietsen gehad en van fietsen gehouden. Zo werkte ik in mijn studententijd zes jaar in een fietsenzaak waar ik aan menig stalen ros sleutelde.
En ik genoot van fietsen wanneer ik in de zomer langs de route van de Tour de France stond. Of wanneer ik zelf op het zadel zat tijdens lange tochten in de vakanties, bijvoorbeeld naar Kopenhagen en weer terug. Ik herinner me geweldige uitzichten en verzuurde beenspieren bij het fietsen over de iconische Mont Ventoux, Alpe d’Huez en Ballon d’Alsace. Ook aan de fietsvakantie die voerde van Nîmes naar de Middellandse zee en omhoog richting Annecy en Zwitserland bewaar ik mooie herinneringen.

Terug naar Bladel! Het driedaagse wielerevenement van de Acht van Bladel biedt de renners, toeschouwers en vrijwilligers al 70 jaar een heel mooi programma. Daar hangen voor velen ook onvergetelijke herinneringen aan vast. Dit jaar wordt er gereden van 28 tot en met 30 juni. Graag bedank ik bij voorbaat de vele vrijwilligers en sponsoren die de wielerronde mogelijk maken. Ik hoop van harte dat de Acht van Bladel nog vele jaren door zal gaan.
Maak er met z’n allen een fantastische editie van en vier het mooie jubileum samen. En als u een vrijwilliger treft op de route; spreek uw waardering voor zijn of haar inzet dan uit. Vrijwilligerswerk is namelijk wel vrijwillig, maar nooit vanzelfsprekend!

Remco Bosma,
Burgemeester gemeente Bladel

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email